Tankcontainer te koop

Een tankcontainer is een intermodale container voor het vervoer van vloeistoffen, gassen en poeders in bulk.

Een tankcontainer wordt gebouwd volgens de ISO-standaard, waardoor hij geschikt is voor verschillende typen transport. In tankcontainers kunnen zowel gevaarlijke als ongevaarlijke producten vervoerd worden. Een tankcontainer heeft een vat van roestvast staal met daaromheen een isolatie- en beschermingslaag van doorgaans polyurethaan en aluminium. Het vat wordt in het midden van een stalen frame geplaatst. Het frame wordt gemaakt volgens ISO-normen en is 20 voet (6,06 m) lang, 8 voet (2,44 m) breed en 8 of 8,6 voet (2,44-2,60 m) hoog. De inhoud van de tank varieert van 14.000 liter tot 27.000 liter. Er bestaan zowel kleinere als grotere tankcontainers. Deze hebben doorgaans een maat die afwijkt van de ISO-maten. De brancheorganisatie ITCO schatte in 2009 dat er 250.000 tankcontainers in gebruik waren, die gezamenlijk 675.000 transporten verzorgden. De ITCO geeft in de publicatie "Global Tank Container Survey" aan dat er in 2019 totaal 604.700 tankcontainers in gebruik zijn, waarvan 381.750 in gebruik door tankcontainer operators.

Wij leveren verschillende tankcontainers aanleveren. Onze tankcontainers zijn gebouwd volgens de ISO-standaard, waardoor u ze kunt gebruiken voor verschillende typen transport.

Verschillende soorten tankcontainers

  • Swapbodytank - een swapbodytank heeft een vat dat groter is dan het frame, doorgaans 23 of 25 voet lang
  • Levensmiddelentank - een standaardtankcontainer waarin alleen levensmiddelen geladen mogen worden
  • Reefertank - een tankcontainer met de mogelijkheid om het product gekoeld te vervoeren Gastank - een tankcontainer die geschikt is voor het vervoer van gassen
  • Silotank - een tankcontainer voor het vervoer van granen en poeders.
  • Meercompartimententank - een tankcontainer met één of twee tussenschotten in de tank, waardoor tegelijkertijd meerdere producten verscheept kunnen worden.

Als specialist in tankcontainers, helpen we iedere dag onze klanten met:

  • Refurbishment - schadereparaties: veilig, snel en vertrouwd
  • In- en verkoop van tankcontainers: bekijk ons aanbod
  • Transport: van uw chemische goederen of levensmiddelen

De voordelen op een rij:

Moerdijk Tankcontainer Trading: specialist in tankcontainers.

Afbeelding Afbeelding